El CSO La Gordíssima comença a créixer

okupaSant Andreu de Palomar — Publicat per stapinfo

El CSO recupera l’espai de l’antiga casa okupada La Gorda i l’amplia amb la part de baix, una antiga botiga.

El diumenge 16, a mig matí, es començava a agrupar gent a la Plaça del Comerç. Qui hi anava havia estat convidat a un aperitiu, ningú sabia, però, exactament què se celebrava. Passats uns minuts de 2/4 de 12h, al C/Gordi, 1, començaven a sentir-se cops, com si piquessin contra una paret. Efectivament, estaven destapiant la porta d’entrada de la casa, desallotjada tot just feia 4 mesos.

Davant la casa, una taula amb pica-pica i octavetes anunciant que l’okupació s’havia fet durant aquella setmana i que s’havia triat el diumenge per fer-la pública. La gent agafava octavetes per repartir-les entre les persones que passaven C/Pons i Gallarza avall, que miraven l’escena encuriosides. A l’octaveta, s’hi descrivia el projecte, que des d’una vessant radicalment transformadora vol arribar al màxim de gent de Sant Andreu.

Al cap d’una estona, i quan la porta ja estava destapiada, van aparèixer dos cotxes dels Mossos d’Esquadra. Una persona de dins de la casa es va identificar, però els Mossos no en van tenir prou i van identificar també una noia que, solidàriament, estava repartint octavetes perquè les llegís la gent que passava pel carrer; i això, malgrat deixar clar que no formava part del col·lectiu que reivindicava l’okupació de l’immoble.

La presència del cos repressor, tot i que va augmentar en nombre, no va ser conflictiva tret d’uns moments de tensió en què van voler reclamar les fotografies a un fotoperiodista de la Directa que estava cobrint l’esdeveniment. Els agents del cos repressor tenien por que sortís la seva cara a les fotos, quan en ser funcionaris públics i anar vestits com a policies representa que no haurien d’amagar-se ni avergonyir-se de la seva feina. El fotoperiodista s’hi va negar al·legant que estava fent la seva feina i que no tenien dret a treure-li la càmera. La presència d’un advocat va fer baixar els fums als policies, que van marxar poca estona després. Un agent de la Guàrdia Urbana va fer acte de presència testimonial i va marxar amb els Mossos.

A dins la casa, però, la feina continuava amb l’acondicionament de l’immoble. Desenrunament, destapiar parets, netejar… les tasques a fer són moltes, més en un espai que vol ser CSO i habitatge. Des de l’assemblea del CSO, que portarà per nom La Gordíssima, es convida la gent a passar-s’hi per donar un cop de mà amb el que es pugui.

Avui, les tasques se centraven en l’acondicionament de la part inferior, que servirà de cafeta i distribuïdora, entre d’altres. D’altra banda, cal citar, també, la presència de la Guàrdia Urbana que ha tornat a identificar la mateixa persona de fa dos dies.

En breu esperem poder-vos mostrar fotos de l’immoble, així com de l’interior, quan l’assemblea que el gestiona, formada per gent a títol individual i la Trinxera com a únic col·lectiu, ens les faci arribar.

Ho podeu trobar a l´Eixida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: