La Gordíssima es queda al poble!

cso1La nit del 15.11.08 vam alliberar un espai al poble de St. Andreu de Palomar. Durant el seu primer mes de vida el CSO va servir de magatzem del material de la Festa Major i d’allotjament per les persones que van venir de fora a col·laborar-hi. La inauguració del CSO La Gordíssima es va fer el 13 de desembre després d’haver-hi fet les primeres reformes i d’haver condicionat l’espai que havia estat abandonat pel seu propietari 12 anys abans.

No era el primer cop que s’okupava aquesta casa situada al c/ Gordi núm. 1, cantonada amb Pons i Gallarza, 10. Aquest immoble havia servit de vivenda durant tres anys a un grup de noies que van decidir, com nosaltres, omplir de vida aquesta caixa de ciment per resoldre una necessitat bàsica: un lloc on viure, un lloc on relacionar-se i on compatir tot tipus d’experiències i coneixements.

Una setmana després d’alliberar aquest espai al cor del nostre poble que romania, per voluntat del seu propietari, tapiat i en desús, aquest va decidir demandar-nos per prendre’ns el centre social. Aquesta demanda s’afegeix a les identificacions que van realitzar els mossos d’esquadra el dia de l’okupació i a les intimidacions que van fer al periodista que cobria l’esdeveniment. El propietari d’aquesta casa viu a Madrid i és evident que no té cap més intenció que especular amb l’immoble. Tampoc pot enderrocar-lo perquè la façana va ser declarada patrimoni històric.

Així doncs, els interessos d’aquest senyor topen frontalment amb els nostres, ja que volem oferir al poble de St. Andreu un espai obert i lliure d’interessos polítics institucionals i econòmics així com de conductes socials que rebutgem en favor d’altres actituds basades en el respecte, el reconeixement de les llibertats individuals i col·lectives i l’autogestió. Des que es va inaugurar el CSO a La Gordíssima s’hi fan tallers de tota mena, artístics i pràctics com; tallers de teatre, dansa, poesia, paper reciclat, cuina, titelles i capgrossos, art abstracte, tècniques de teràpies alternatives… També s’hi fan xerrades i debats, projeccions de pel·lícules i documentals, presentacions de llibres, col·lectius i campanyes, s’hi reuneixen grups andreuencs i de prop als que s’ofereix la possibilitat d’obrir cafeta per autogestionar-se com a col·lectius, s’hi fan menjadors vegans econòmics, concerts de música en viu, berenars, cabarets…

En resum, es va recuperar aquesta finca en resposta a la manca d’espais autogestionats on poder dur a terme aquestes i d’altres activitats. Per això, hem habilitat o s’estan condicionant aquests espais: una biblioteca i sala d’estudi, un rocòdrom, una habitació de revelatge, un gimnàs, un punt d’intercanvi de roba, una ludoteca amb jocs de taula. Tots aquests serveis són gratuïts i oberts a totdon. I per fer-ho encara més visible al poble, el proper 4 d’abril farem una matinal de portes obertes al CSO i portarem al carrer una mostra d’activitats o tallers que es fan setmanalment a La Gordíssima.

Però tot això perilla perquè la data del judici ha arribat. El dia 2 d’abril, als Jutjats de 1ª Instància núm. 30, (situats a Via Laietana) farem una concentració de suport a partir de les 10h. i fins que acabi el judici. Allà ens veurem les cares amb el propietari/especulador per dir-li que:

La Gordíssima és un projecte veïnal obert, un edifici històric viu, un centre social amenaçat i es queda al poble!!

Assemblea del CSO La Gordíssima.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: