Reculls de premsa: L´Eixida número 28 – Abril

Perill de desallotjament

El Centre Social, molt actiu des de la seva inauguració, ha rebut amenaça de desallotjament, que pot efectuar-se en breu.

Aquest mes de març ha estat un dels mes actius del CSO La Gordíssima. Des de l’anunci del seu alliberament el 16 de novembre i des de la inauguració el 13 de desembre de 2008, el Centre Social no ha parat de revitalitzar el teixit social de Sant Andreu tot donant cabuda a un ampli ventall d’entitats, col•lectius i persones de Sant Andreu i d’arreu. Ja sigui facilitant un punt de trobada o espai físic on desenvolupar activitats de cara al públic o d’altres, o bé propiciant noves propostes, La Gordíssima està sent un motor del teixit crític andreuenc.

Durant aquest darrer mes, per exemple, s’han consolidat els menjadors vegans dels diumenges al migdia; La Trinxera, l’Assemblea de Joves del poble, ha completat un calendari d’activitats que va iniciar el febrer amb un total de 4 dissabtes fent-hi activitats; i els Desperdicis, seguidors antifeixistes de la U.E. Sant Andreu, s’han fet càrrec de les cafetes del dimecres, mentre que Barrio, la revista veïnal de Trinitat Vella, segueix dinamitzant des del primer dia els dijous del centre social. I això, per citar només alguns exemples. Presentacions de llibres o de l’agenda de la dona, xerrades de prostitució o d’antifeixisme, o festes d’autogestió de la Bastonera de Sant Andreu o de la recent creada Assemblea Social de Sant Andreu, espai nascut per fer front a les envestides de la crisi i el sistema capitalista.

I és precisament ara quan el centre social ha rebut una nova amenaça legal, convertida en citació per judici civil el proper dijous 2 d’abril. Aquest judici pot suposar un desallotjament que tindria lloc en una data més aviat propera. Sigui com sigui, però, un hipotètic desallotjament deixaria Sant Andreu sense un important espai de trobada a nivell associatiu, popular i crític. Fet i fet, es tractaria, un cop més, de fer prevaldre la propietat privada d’espais buits per damunt de la revitalització d’un espai social obert al poble que si ja era necessari abans d’existir més encara s’hi ha convertit un cop en funcionament.

Trinxera activa

Durant aquest mes de març, l’Assemblea de Joves de la Sagrera i Sant Andreu ‘la Trinxera’ va seguir oferint activitats al poble. Així, el dissabte 7 de març, i coincidint amb la data del 8 de març, van organitzar una xerrada molt interessant sobre la prostitució amb membres del col•lectiu feminista Adona’t de Cardedeu. Dues setmanes després, el 21 de març, van tornar a obrir el CSO La Gordíssima per projectar-hi la pel•lícula “La vida de Brian” i fer cafeta d’autogestió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: