Reculls de premsa: L´Eixida número 30 – Juny

Una trentena d’entitats participen en les Festes de Primavera de l’Harmonia

Un any més a mitjans de maig s’han dut a terme les Festes de Primavera de Sant Andreu.

Enguany, han estat organitzades per L’Harmonia, la Federació d’Entitats que lluita per aconseguir un Ateneu Popular i autogestionat a la nau central de l’antiga fàbrica tèxtil Fabra i Coats.

Les festes, realitzades del 7 al 10 de maig, i del 15 al 17, han agrupat entitats tant diverses com les AMPAs de Sant Andreu, les AVV de Tramuntana i Palomar, els Diables i la Bastonera de Sant Andreu, La Gordíssima, l’AE Jaume I o els Amics de la Fabra i Coats, entre moltes d’altres, arribant fins una trentena.El primer cap de setmana es van realitzar les activitats descentralitzades de cada entitat, entre les que podem trobar tallers infantils, de paper reciclat, teatre, cinema o un torneig “futbolero” organitzat per l’Assemblea de les Festes Alternatives.

El segon cap de setmana es van dur a terme els actes unitaris. Una sardinada i paella populars, l’actuació de la Bastonera i els gegants de Sant Andreu, cau al carrer, una cremada de diables, un concert de rumba van donar, per uns dies, alegria i color a un poble amb manca d’espais i equipaments per a activitats culturals o festives.

En total, entre els dos caps de setmana, es van arribar a realitzar fi ns a una quarantena d’actes, en una mostra de la riquesa cultural andreuenca. I una mostra, també, de la importància d’un espai autogestionat per aquestes entitats. Doncs precisament el que L’Harmonia vol ser un espai que dinamitzi social i culturalment el teixit humà i associatiu de Sant Andreu de Palomar, reutilitzant les naus de la Fabra i Coats. Un edifici històric i emblemàtic, a més, per a la població andreuenca que podria convertir-se en un punt de trobada i de creació.
Exemples d’espais autogestionats per les entitats en trobem a Nou Barris, amb l’Ateneu Popular o el Casal de Joves de la Prosperitat, però cap en tot el Districte de Sant Andreu

 

Centenari de la UESA

Els seguidors de la UE Sant Andreu Desperdicis han organitzat actes per a una celebració alternativa del centenari, que pretén acostar el club al poble andreuenc. Les activitats d’abans de l’estiu seran el 20 de juny amb un exposició història del club i un sopar i el 13 de juny una cafeta a la Gordi on es projectaran imatges relacionades amb la UESA que els afi cionats hagin enviat. El 4 de juliol es farà una festa al mateix local i l’11 de juliol un torneig de futbol sala a Sant Pacià.

 

Per la Llengua

Aquest passat mes de maig, diverses persones i entitats andreuenques s’han començat a reunir per preparar les jornades per la llengua, segons hem pogut saber a L’Eixida.

La intenció de les jornades per la llengua, que se celebren des del 2002 tot i algunes interrupcions, és la d’estendre l’ús social del català entre tota la població. Enguany tindrà lloc la sisena edició, que no té encara dates fixes, ja que l’assemblea organitzadora debat de fer-ho entre principis o finals d’estiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: