Aviam qui la diu més gorda… sobre EL SISTEMA EDUCATIU!

cartell-gordi-educacioSi mirem el lloc web l’ajuntament de Barcelona, trobarem aquesta definició sobre el sistema educatiu a Espanya i Catalunya: podem definir el sistema educatiu com la manera d’organitzar l’educació en els seus diferents nivells. El nostre sistema educatiu es fonamenta en el respecte dels drets i llibertats fonamentals i en la igualtat d’oportunitats. Una de les seves finalitats és el ple desenvolupament de la personalitat i de les capacitats dels alumnes.

Però la realitat és ben bé una altra. Actualment el nostre sistema educatiu està estrictament classificat (per nivells), ordenat (per classes socials), jerarquitzat (alumnes-professor/a), organitzat (per matèries), calculat (per notes) i tot dins d’un horari molt marcat. Rarament trobem a les aules alumnes que sentin que s’estiguin plenament desenvolupant les seves capacitats, sinó que constantment ens trobem amb nens/es i joves frustrats al no poder adaptar-se al que se li és demanat.

Hem de donar per vàlid aquest sistema educatiu? Hi ha altres mètodes d’ensenyar? I d’aprendre? Realment es necessita un mètode? Si? No? Per què? I què cal ensenyar? I que no cal? I qui ho ha de decidir? Perquè després de tot, què ens ensenyen? Ens ensenyen a pensar? Necessitem un sistema educatiu més crític?

Nosaltres tenim moltes preguntes i vosaltres segur que en tindreu més i totes les podrem debatre el pròxim dimecres 27 de març a partir de les 18:30 hores fins a les 21 hores al Centre Social Ocupat La Gordíssima, que es troba al carrer Pons i Gallarza, 10. – Metro L1 (Sant Andreu) –

Vine 1, 5, 10, 50…minuts que vulguis per a què poguem escoltar els teus coneixements, experiències, saber quins són els dubtes que tenim, compartir preguntes, compartir respostes, compartir un moment dient les coses més GORDES que tinguem al cap!

–          Documents/vídeos per ajudar al debat:

http://www.educacionprohibida.com/

Més informació: http://aviamquiladiumesgorda.wordpress.com/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: