Aviam qui la diu més gorda… sobre L’AMOR ROMÀNTIC

935304_270356783109235_2069964004_nUn cop més la societat occidental marcada pel capitalisme i el patriarcat ens diu com ens hem de desenvolupar. En aquest cas l’amor se’ns presenta com un “llibre d’instruccions” que ens marca i delimita com hem de ser, viure i sentir.

Algues d’aquestes normes ens sonaran properes del nostre entorn, algunes d’elles són: inici sobtat (amor a primera vista), sacrifici per l’altre, proves d’amor, fusió amb l’altre, oblit de la pròpia vida, expectatives màgiques, com la de trobar un ésser absolutament complementari (la mitjana taronja), viure en una simbiosi que s’estableix quan els individus es comporten com si de debò tinguessin necessitat l’un de l’altre per respirar i moure’s, formant així, entre ambdós, un tot indissoluble…

Ja n’hi ha prou que ens limitin la nostre llibertat, no hi ha una única manera de viure, cap camí escrit a seguir, i per suposat, cap opció serà millor que l’altra!

“sotmetre a autocrítica el nostre concepte de l’amor i les nostres vivències afectives”
[Carlo Fabretti]

“És absurd pretendre combatre el sistema actual sense oposar-se a la família nuclear patriarcal. I això, al seu torn, implica desemmascarar l’amor com a mite reaccionari i paralitzant, deixar de considerar una mena de bell miracle i començar a contemplar-i tractar-com un trastorn afectiu-sexual de naturalesa ideològica.
[Carlo Fabretti]

Estigueu atents i atentes,  tots i totes tenim moltes preguntes, debats i fins hi tot respostes, per això et convidem a participar d’aquesta taula rodona  el pròxim dimecres 29 de maig a partir de les 18:30 hores fins a les 21 hores al Centre Social Ocupat La Gordíssima, que es troba al carrer Pons i Gallarza, 10. – Metro L1 (Sant Andreu) –

Ja ho saps, vine 1, 5, 10, 50…els minuts que vulguis per a què poguem escoltar els teus coneixements, experiències, saber quins són els dubtes que tenim, compartir preguntes, compartir respostes, compartir un moment dient les coses més GORDES que tinguem al cap!

–   Material de suport:

–  Micromachismos: La violencia invisible en la pareja – Luis Bonino Méndez
Article que posa en evidència els comportaments més subtils de violència i dominació que gairebé la majoria d’homes realitzen quotidianament en l’àmbit de les relacions de parella. Es detallen aquests comportaments, anomenats micromasclismes, classificant-nos en diverses tipologies, i s’analitzen els efectes sobre l’autonomia i l’estat emocional de les dones. Es tracta d’un text útil per a detectar comportaments i actituds nocives per tal que poguem aturar-les, i mollt adient per a passar a aquells companys interessats en participar activament en la lluita feminista, a nivell personal.

–  Contra el amor – Carlo Frabetti
El document és un recull de diferents textos dels quals en destaquem el de Carlo Frabetti, qui a banda d’autor de nombrosos llibres, va ser el creador i director de la famosa sèrie televisiva La bola de Cristal. Amb el seu estil sarcàstic i lúcid, al llarg de les onze primeres pàgines del document, l’autor realitza una crítica ferotge a l’amor romàntic, detallant les conseqüències que aquest origina en les relacions sexoafectives: desenganys, frustracions, gelosia i violència. Es tracta d’un text polèmic que recomanem llegir no de manera dogmàtica, sinó com una eina per a fer autocrítica i per emprar en moments clau on cal relativitzar la importància de l’amor.

–  Relaciones sexoafectivas: presente, pasado y futuro… una historia por contruir – Laia Estrada
Document escrit per una militant de Cau de llunes (AFRT), en el qual s’analitzen les diferents formes de comprendre les relacions sexoafectives, així com la relació directa entre el model familiar imperant i l’estructura exonòmica dominant. El text analitza els rols i conflictes que s’activen quan es combinen la socialització de gènere i els mites romàntics interioritzats amb el model familiar nuclear, criticant, però, les receptes màgiques que no tenen en compte els processos de canvi en les diferents estructures que emmarquen la realitat social.

–  Desmuntant el mite de l’amor romàntic – Nerea i Patrícia
Article que analitza un tema bàsic i important a les nostres vides, el qual ens influeix en l’autoestima, en la felicitat i en la relació amb els altres: la construcció de l’amor romàntic. Desvetlla el què se n’amaga darrere i com influeix el patriarcat i el capitalisme en aquesta temàtica.

Trobareu el material de supor al nostre bloc: http://aviamquiladiumesgorda.wordpress.com/

Us hi esperem a tots i totes!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: