Crònica de la I Jornada de Literatura crítica al CSO

DSC_0057El passat divendres 28 de juny va celebrar-se al CSO La Gordíssima la I Jornada de Literatura Crítica organitzada per la FMR.
Aquesta jornada literària, de la mateixa manera que el vermut musicat celebrat al maig durant les Festes de Primavera i la presentació del VI Concurs literàri la Fàbrica zero en el mes d’abril durant les Jornades per la Llengua d’El Noi Baliarda, va tenir lloc en el marc dels actes previs a la celebració del 10è aniversari de la Festa Major Reivindicativa de Sant Andreu.
L’acte s’inicià amb la presentació de tres concursos literaris socialment crítics: En primer lloc el ja mencionat Concurs Literari La Fàbrica zero de la FMR i posteriorment el col·lectiu llibertari Negres Tempestes, de Sants, ens van explicar el funcionament del seu certamen de contes antiautoritaris i van presentar el llibre resultant d’aquest certamen.
Finalment, per cloure la presentació de concursos literaris socialment crítics, un membre de l’ateneu popular Octubre del Poblenou, presentà el concurs Llibre i Martell i també els llibres que des de fa anys públiquen amb les obres participants en el concurs.
D’altra banda, des de Tigre de Paper s’explicà el funcionament d’aquesta iniciativa cooperativa editorial, la motivació per la qual es creà, els objectius que persegueix i el projecte de futur pel qual s’està treballant des d’aquest editorial alternatiu.
Potseriorment un col·lectiu de persones que es dediquen a l’autoedició de llibres van presentar el seu projecte i la tasca de recuperació d’obres descatalogades especialment vinculades al moviment llibertari dels anys 30 del segle XX que fan des de la seva editorial.
Finalment la jornada va cloure amb un debat i intercanvi d’opinions entre les persones assistents a l’acte.
Crònica treta del blog de la FMReivindicativa: http://fmreivindicativa.blogspot.com/2013/07/i-jornada-de-literatura-critica.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: