El receptari de la Gordi us vol conèixer

1185790_453887001392352_1978568684_nAmb la tardor ha arribat El receptari de la Gordi! Us vol conèixer

Arran de l’assemblea oberta al barri que es va donar dins les II Jornades d’Autogestió de la Salut a la Gordi, va sorgir una bona idea per a donar resposta a l’interès creixent sobre la nutrició : s’havia proposat fer un llibre de receptes casolanes i tenir-lo al CSO per a que les veïnes anéssim compartint-les.

Aquest receptari ja està preparat per a rebre les vostres receptes, el trobareu en format carpessà, amb fitxes a omplir a mà, a la planta baixa de la Gordi. Us vol conèixer! Si l’obriu sense presses us explicarà per què ha nascut, com vol funcionar i com li agrada que no se’l mogui de lloc (vol arrelar fort com un arbre). Des de Salut entre Totes anirem sistematitzant els seus (vostres) fruits al nostre blog per a fer accessible tota la informació compartida. Les paraules claus de cada recepta són molt importants per a traspassar-la bé al blog, i que amb la paraula Tardor o Albergínia, poguem tenir a l’abast una magnífica solució, sana, lluitadora i sostenible per a menjar-nos un vespre de novembre.

Què busca el nouvingut? Amb el receptari volem anar recuperant juntes la cuina popular casolana, donant èmfasi, al mateix temps, al poder preventiu i curatiu dels aliments de la nostra terra. Creiem que l’aprenentatge comunitari i la reflexió constant de què és el que mengem i com podem cuidar els nostres cossos amb les nostres pròpies mans, ens faran més fortes per a combatre l’hostilitat d’un medi mercantil i medicalitzat que ens aliena.

Us convidem a taula, a enfortir les nostres defenses, a recuperar el contacte amb la terra, el clima i el cos, i a fer-ho juntes. Compartim els sabers de les nostres àvies per rescatar totes i cadascuna de les receptes, tant eficaces com senzilles, que la saviesa popular va preescriure i que el pas del temps i la perversió del capitalisme està deixant en l’oblit.

I és ben cert, que potser existeixen mil llibres de receptes i mil webs de nutrició, però el procés de crear la nostra ens fa aprendre molt més i estar més actives i curioses. Us animem, també, a compartir bibliografia amb nosaltres i a participar de les sessions formatives del CSO La Teixidora. Us mantindrem informades!

Salut i bon profit!
Salut entre Totes

Organitza: Salut entre totxs!: http://salutentretotxs.wordpress.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: