Crònica sobre l’acte del GdS-29M al voltant dels muntatges policials

El passat dissabte 9 de novembre, el Grup de Suport als vaguistes represaliats de St. Andreu el 29M va fer un acte al CSO La Gordíssima. Aquest acte va consitir en la projecció d’un parell de documentals, una petita xerrada al voltant dels muntatges policials i finalment, una cafeta d’autogestió.

1454575_427570080698214_246610317_n

A un quart de vuit va començar la projecció d’un documental fet principis dels anys noranta, on es relata l’assassinat del jove Pedro Álvarez a mans d’un policia nacional a l’Hospitalet el 1992. En el documental es veuen imatges molt dures, com són les entrevistes que fan a la mare del Pedro, o les justificacions del estaments repressors de l’estat; però alhora es veuen imatges de coratge i de lluita, com les mobilitzacions a la Verneda i l’Hospitalet arran de l’assasinat del Pedro, o l’abandonament del plató per part de la família quan es cedeix un espai al la policia perquè es justifiqui.
La segona part d’aquest documental narre diverses morts a l’estat espanyol a mans dels diferents cossos repressius de l’estat.
Aquest documental no està disponible a la xarxa, però aquí en teniu un altre al voltant dels mateixos fets.

Cap a un quart de nou es va projectar una entrevista a Rodrigo Lanza, un jove innocent empresonat arrel d’una intervenció policial en un teatre okupat a Barcelona. L’entrevista està feta pel grup de suport del Rodrigo a Saragossa i es va fer un cop complerts dos anys de presó provisional, amb el judici vist per sentència, i poc abans d’haver de tornar a entrar a presó per complir una ampliació de la pena de presó dictada pels tribunas espanyols.

1454966_427570077364881_1048104508_n

Després de les projeccions, estave previst fer una xerrada amb steeming amb Juanjo, el pare del Pedro Álvarez i la Mariana, la mare del Rodrigo Lanza. Per problemes personals la mare del Rodri no va poder assistir a l’acte. La xerrada tampoc es va poder veure en directe per problemes tècnics.
El Juanjo ens va anar explicant poc a poc les mentides de les diferents policies alhora d’evitar que l’assassí del seu fill fos jutjat. També va aprofitar per desmentir les afirmacions del portaveu de la policía nacional i les del Sindicato Unificado de la Policía al voltant dels pocs casos d’abusos policials i d’assassinats de les diferents policies de l’estat. Ens va començar a llegir tot un llistat de persones assassinades o ferides per policies nacionals o guàrdies civils durant els anys noranta.
Després va haver-hi un espai per fer preguntes i, finalment ens va mostrar un àlbum amb mostres de tots els actes que s’han anat en memòria del Pedro fent durant aquests anys i ens va esbossar algunes línies de les properes mobilitzacions en la data de l’assassinat del seu fill. A continuació ho podeu sentir vosaltres mateixes en el següent video.

Finalment hi va haver una cafeta amb tapes i begudes a preus populars amenitzada pel PosaMúsiques Ja n’hi ha prou fins la mitjanit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: