El pregó popular mostra el Sant Andreu combatiu durant la Festa Major

Diversos col·lectius es coordinen amb el PTAC per evidenciar que hi ha un poble que pateix però lluita, també durant aquests dies

El passat diumenge 1 de desembre, durant el pregó oficial de la Festa Major, va tenir lloc, per segon any consecutiu, el pregó popular. Aquest, organitzat des de diversos col·lectius del poble, va servir per deixar clar al veïnat que també durant aquests dies, hi ha gent que lluita a diari per combatre la crisi i el sistema capitalista, al mateix temps que assenten les bases i les eines per construir una societat alternativa i antagònica a l’actual.

foto 2

Foto 1

Si l’any passat va ser el Grup Suport 29M l’encarregat fer dur-lo a terme, enguany va ser el PTAC l’encarregat de recollir les diverses sensibilitat i elaborar un pregó vertaderament popular. Amb referències a les lluites antifeixistes contra els Legionarios i en record de l’Elissa García, contra les retallades i en defensa d’una educació i sanitat públiques, donant ple suport a l’Harmonia, a la Gordíssima, als Diables i al nou Casal, o, com no, als vaguistes encausats a qui demanen 8 anys de presó, el pregó va ser un reflex d’un poble, Sant Andreu, que no claudica davant les retallades i que combat a diari des de diferents fronts.

En aquest sentit, a part de les pancartes grans del propi PTAC, del Grup de Suport, Grup d’Educació i de l’assemblea Sant Andreu Antifeixista, diverses persones sostenien pancartes individuals amb reclamacions d’allò més variades, constituïnt els fronts de lluita diaris actualment. Cal destacar-ne una que cridava a ‘aturar els pressupostos’ i a ‘fer fora la troika’, en clara referència a la mobilització d’aquest proper dimecres 4 de desembre, realitzada des de Juntes Podem. No debades, el pregó del PTAC denunciava que la majoria de retallades s’aplicaven amb la cortina de fum d’una falsa estelada que no serveix per res més que per aplicar-nos polítiques neoliberals, mentre ens nega, realment, el dret a decidir sobre les nostres vides, sobre l’economia i la política que més ens afecta.

foto 3  foto 4

Cal destacar, també, que abans del pregó, el regidor Raimond Blasi va rebre una sonora xiulada ie escridassaa, completament improvisada i seguida per la gran majoria de la gent assistent a la plaça, que també cridaven “absolució Roger i Mercader”, els vaguistes encausats. També durant els pregons i la posterior cercavila, diverses activistes van anar repartint milers de fulls volants (del PTAC, del Grup de Suport i de Sant Andreu antifeixista) que van tenir una molt bona acollida entre la gent. Aquesta comitiva activista es va sumar, com l’any anterior, al grup de Diables de Sant Andreu, sempre solidari i lluitador.

Aquí teniu el pregó popular que ha llegit el grup del PTAC, avui diumenge dia 1 a les 12h.

diptic-pregc3b313ok

Crònica treta del Blog del PTAC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: