Cafeta + Xerrada: La lluita contra el feixisme a Grècia

xerrada antifa greciaSerà aquest dijous 19 de juny a les 20h.

…i després, cafeta amb bona música i pinxos

Després de les darreres eleccions europees ha quedat clar que les diverses formes que adopta el feixisme del nostre temps han sorgit de la marginalitat per esdevenir actors polítics de primer ordre. Ja sigui en la forma d’una ‘dreta radical populista’ (com és el cas del Front National francès) o d’una actualització menys dissimulada de simple nacionalsocialisme (com és el cas del Jobbik hungarès o del Pravy Sektor ucrainès), arreu d’Europa el feixisme aprofita la conjuntura històrica per desenvolupar el seu projecte polític reaccionari.

És a la Grècia depredada pels voltors financers, castigada per l’atur, la pobresa i la precarietat generalitzada, on trobem un dels exemples més clars d’aquest procés. Allà la formació explícitament neonazi Alba Daurada (Chrysi Avgi)ha passat de ser un grupuscle format entorn d’una revista a esdevenir la tercera força política del país, amplificant ideològicament el racisme social latent en la societat grega, organitzant la reacció contra l’avanç d’unes lluites anticapitalistes a l’ofensiva, i duent a terme una campanya massiva d’agressions contra treballadors/es migrants i antifexistes, algunes d’elles mortals.

Per entendre com s’ha desenvolupat aquest procés de creixement del feixisme, i conèixer les formes de lluita que els/les companys/es de Grècia han adoptat per afrontar aquest fenomen, dijous vinent 19 de juny organitzarem una xerrada on un membre del moviment llibertari d’Atenes exposarà la seva visió de les experiències de confrontació antifeixista acumulades aquests darrers anys.

IMG-20140613-WA0003Amb aquesta activitat no pretenem satisfer una curiositat distanciada, merament informativa, sinó extreure reflexions que ens permetin ser més incisius en el nostre propi context a l’hora de dur a terme un aspecte essencial de la lluita contra el sistema capitalista: l’esclafament del seu subproducte feixista.

Elissa (grup llibertari de Sant Andreu)

Organitza: Grup Elissa Garcia: http://grupelissa.wordpress.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: