Comunicat gordíssim contra el desallotjament

eAvui 25/06/2015, de matinada, quan no hi havia cap companya dins, han fet efectiu el desallotjament del CSO la Gordíssima. Després de tres intents durant aquest mateix any, finalment avui han tapiat els nostres somnis.

Després del proces de desgast acumulat per les reiterades amenaces de desallotjament ja no comptàvem amb gaires forces a l’assemblea i totes sabíem que tard o d’hora arribaria aquest moment.

Amb aquest desallotjament tanquen un espai autogestionat, un lloc intergeneracional del poble on joves i grans s’ajuntaven per a fer passar les hores, conscienciar­nos i gaudir juntes de les tardes i les nits.

Espai nascut de la desobediència i l’autogestió des del cor del poble de St.Andreu fa mes de 6 anys, trampolí de presentació de diverses campanyes polítiques i documentals alternatius, la Gordíssima ha estat també un espai en diversos col∙lectius i entitats de St.Andreu i BCN han trobat un lloc on reunir­se i autogestionar­se, ha estat llar d’un taller de cervesa artesana, de diversos grups de teatre, tallers de seguretat informàtica, d’escacs i molts mes.

La Gordíssima, escenari sempre d’un model d’oci alternatiu al poble de St.Andreu, ha acollit molts i diversos musics que han volgut oferir els seus acords, artistes que han volgut compartir les seves actuacions, i poetes que han recitat els seus versos de manera gratuïta i en directe per a tothom qui s’hi volia acostar.

Tot això queda avui darrera dels maons de la marca Barcelona, avui ha guanyat la ciutat de l’aparador, ja que segons tenim entès, el futur de l’edifici passa per una remodelació i adaptació per a construir un hostal de turistes, un hostal que es un pas mes cap a la gentrificació que pateix St.Andreu i moltes altres parts de Barcelona, un pas mes per encabir St.Andreu dins de l’engranatge especulatiu de la pèrfida marca BCN que pretén transformar Barcelona en un parc d’atraccions per a guiris on tot es compra i on tot es ven.

Som i sempre serem l’espina clavada, som espais autogestionats i alliberats de la seva lògica especulativa, som les taques als seus aparadors, per això, tot i que avui es un dia trist, seguirem okupant i alliberant espais on generem alternatives per a combatre l’especulació i la gentrificació a la que ens avoca la Marca Barcelona. Som llavors que generen dissidència i consciència que s’organitzen contra el capital i el patriarcat allà on arrelen.

Així doncs reivindiquem la ciutat per als habitants i no per als turistes.

Un desallotjament, una altra okupació!!
Giris go home!
No a l’hostal!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: