Crònica de LaTele.cat sobre la jornada contra el desallotjament

CSO la gordissima

El passat divendres 7 de febrer tingué lloc una jornada ludico-reivindicativa contra l’amenaça de desallotjament del Centre Social Okupat la Gordíssima, al barri de Sant Andreu, amb motiu de l’escalada d’amenaces de desallotjament i agressions que el Departament d’Interior convergent esta dirigint vers els espais okupats. Actualment, es troben en estat d’alerta la Carboneria, el Banc Expropiat, l’Ateneu Popular de l’Eixample, l’Ateneu Flor de Maig, el CSO Can Vies i el CSA Can Sanpere.

La Jornada començà a les 8:30h amb un esmorzar-xoxolatada, seguit d’un taller d’estampació i una exposició sobre els anys d’història del centre. Abans del dinar popular amb concert de cantautors, tingué lloc una sessió de debat. Durant la tarda es dugueren a terme múltiples tallers especialitzats en diverses matèries com l’escriptura, nocions antirrepresives, i ball de bot. A les 19:00 els assistents a la jornada es concentraren a la plaça Orfila. La jornada conclogué amb una xerrada sobre la història del moviment okupa a Sant Andreu i una kafeta al centre social.

El CSO La Gordíssima és un espai alliberat i autogestionat ubicat al carrer Pons i Gallarza que nasqué el 15 de novembre de 2008, havent estat abandonada més de dotze anys per la propietat i okupada anteriorment durant quatre anys per un grup de noies. La voluntat ha estat la d’obrir l’espai al poble, crear un projecte cultural vinculat a les necessitats del veïnat i reclamar el dret a l’habitatge i l’autogestió com a eina i opció política legítima d’emancipació.

Crònica treta de LaTele.cat: http://latele.cat/article/jornada-contra-el-desallotjament-al-cso-la-gordissima

La Gordíssima es vol quedar a Sant Andreu

Un centenar de persones es van concentrar davant la Seu del Districte de Sant Andreu. El crit era unànime, volien que la Gordíssima s’arrelés a les terres del poble. Davant del possible desallotjament, els dinamitzadors del Centre Social van plantejar una jornada lúdica. L’objectiu era mostrar i apropar a la població les activitats que s’hi celebren a l’interior de l’edifici històric.

Al llarg del dia es van celebrar múltiples activitats. La primera hora la marcava una xocolatada. Més tard es donaria pas als tallers, les xerrades i els debats. Finalment, el punt culminant del dia va ser la lectura d’un manifest en concentració davant l’històric Ajuntament del poble de Sant Andreu de Palomar.

Els ocupants de La Gordi van prendre l’edifici per dinamitzar l’entorn social, però ara els propietaris volen tornar a habitar la casa. L’espai autogestionat vol mantenir el seu esperit de centre lúdic i punt d’iniciatives. A dia d’avui el seu desallotjament es manté a l’espera.

Altres centres que es troben en la seva mateixa situació són: La Carboneria, el Banc Expropiat, l’Ateneu Popular de l’Eixample, l’Ateneu Flor de Maig, Can Vies i Can Sanpere.

Podeu trobar més informació al web de Barcelona Protesta: http://barcelonaprotesta.wordpress.com/2014/02/08/la-gordissima-es-vol-quedar-a-sant-andreu/?relatedposts_exclude=804

Deixa un comentari